חיוב בירור אם עשה תאונה או לסמוך על הרגשה

נסעתי באוטו נסיעה אחורה, כשהעברתי לנסיעה קדימה נשמע קול כמו של פגיעה באוטו אחר, מכיוון שלא הרגשתי שום פגיעה, לא יצאתי לבדוק אם הייתה או לא (אחד הנוסעים חשב שמדובר בפגיעה), האם היה עלי לצאת לבדוק אם יש נזק או שאפשר לסמוך על הרגשה שלי בתור נהג? אם היה עלי לצאת לבדוק האם יש משהו שאני יכול לעשות כרגע לאחר מעשה?

תודה רבה
נ.ב
כל הכבוד על האתר זה באמת מאוד נוח ונעים

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הנך מרגיש די בטוח בהרגשה שלך, אתה יכול לסמוך. אם יש ספק, עליך לבדוק.

לאחר מעשה לא ניתן לעשות כלום.

מקורות:

לעניין חיוב בירור בספק נזק עיין כאן.

בדיעבד, הרי גם אם יפרסם וישיג את בעל הרכב, הוא לא יהיה חייב להאמין לו, שהרי אף בעל הרכב אינו יכול להיות ברי ממש, אולי רכב אחר פגע בו, כך שיש ספק ממון שלא ניתן לברר.