האם מותר להתפלל בבית הקברות?

שלום
האם מותר להתפלל תפילת 18 בבית קברות?

תשובה:

שלום רב,

מותר להתפלל בבית הקבורות, אולם לא בסמוך לקברים עצמם. אסור להתפלל ולומר דברים שבקדושה בתוך ד' אמות משום לעג לרש. (מלבד תהילים וקדיש שאומרים ביום היואצייט שזה לכבוד הנפטר).

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' עא סעי' ז' ובמשנה ברורה ס"ק טו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי את דבריך, רוב ככל בתי העלמין לא מכוסים בגג, קברי צדיקים מסויימים מכוסים ושם כמובן אסור לכהן להכנס. ומכל מקום יישר כח על החידוד, זה אכן נכון, קבר שתחת קורת גג כהן לא יוכל להכנס לשם.