האם ללכת לחתונה אזרחית את אחותי?

שלום לכבוד הרבנים,
כמה שאלות בנושא אחד,
הקדמה אני חוזר בתשובה למשפחה חילונית אשכנזית, כאשר אני הבכור ולי אחות אשר החליטה להתחתן, אך הם שונאי דת ורבנות והחליטו להתחתן אזרחית דרך ארגון כפרני בשם "הויה" שמנהיג טקס דמוי דתי עם שבירת כוס וכתובה שלא כדת.
1. מה ההלשכות לגבי חתונה אזרחית מבחינת הרבנות? 2. מה ההשלכות מבחינה הלכתית? אולי עדיף שהם התחתנו ככה הרי הם לא מתכוונים לשמור טהרת המשפחה?
3. האם מותר לי ללכת לטקס כזה? האם זה לא חילול השם? שהרי אני לבוש שחור לבן עם פאות וזקן?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

1. ההשלכות של חתונה אזרחית, היא שמצריכים אותם גט לחומרא, ולא מעיקר הדין. כי מהעיקר הדין ודאי שדינם כפנויים לכל דבר. [אם כי יש לפקפק בחומרא שבסיטואציה הזו, שבשאט נפש בועטים במוסד הנישואין, ויתכן שגם לחומרא אין צורך בגט].

2. לגבי טהרת המשפחה, אין כל קשר, ואין ספק שבין במסגרת נישואין ובין אם לאו, הם עוברים על איסור נדה.

3. לגבי ההליכה לטקס כזה, ודאי שזה מאד כואב ללכת לטקס שכל כולו הוא התרסה. ולכן אם היא לא מתחשבת ברגשותיך, ודאי שאתה אינך חייב להתחשב בריגשותיה. ואין בזה חילול ה', שהרי השוני כאן הוא שלה ולא שלך. אולם עליך לזכור את הוריך היקרים, ואם הם בודאי חפצים שהמשפחה תהיה מאוחדת, אתה יכול לבוא לחתונה, תוך כדי הדגשה שאתה עושה זאת רק בכדי לכבד את ההורים. או פשוט להגיע לאחר ה"טקס".