קשירת חצוצרות אחרי קסרי שלישי

כבוד הרב שלום… אני בת 30 עומדת לפני קסרי שלישי הרופאים ממליצים לקשור חצוצרות בכדי לא להיכנס שוב להריון וחלילה לייצור נזק… הבנתי שמבחינת ההלכה זה איסור חמור של סירוס.. רוצה רק לציין שלפני ההריונות נטלתי גלולות שגרמו לי למיגרנות קשות ולכן נאלצתי להפסיק אותם… תודה רבה מראש על העזרה

תשובה:

שלום רב,

אכן יש בעיה של סירוס בקשירת חצוצרות, לדעת הרבה מהפוסקים סירוס באישה הוא איסור דרבנן. אולם לדעת הגר"א (ביאור הגר"א אבה"ע סי' ה') סירוס בידיים אפילו באישה הוא איסור דאורייתא. בשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"ג סי' יב) חושש גם לדעת הגר"א.

הייתי מציע לך אולי התייעץ עם רופא ישנם אפשרויות אחרות כמו טבעת וכד'.