לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עשה לחברו קשר של תפילין ורוצה תשלום.

שלום וברכה. מכיר שלי ניגש אלי אחרי התפילה והציע להחליף קשר של תפילין לאחר לפי מנהג אחר ואני הסכמתי. הוא החליף ואמר שזה עולה 50 שח' כאשר לפני זה לא היה מדובר על כסף כלל והייתי סבור שהוא עושה זה בטובה. האם אני צריך לשלם לו?

תשובה:

שלום רב,

לא. אינך צריך לשלם לו, כל דבר שאדם עושה עבור חברו שנהוג לשלם על זה כסף צריכים לשלם אפילו אם לא נקבע מראש. אולם דבר כזה בפרט בסיטואציה כזו, לא נהוג לשלם על כך, ולכן אינך צריך לשלם לו.

אולם יש להעיר שאין לשנות ממנהגי האבות ולכן עליך לעשות קשר כפי שנהגו בו אבותיך.

מקורות:

ראה ברמ"א חו"מ סי' רסד סעי' ד'.