האם ניתן לנכות מכספי מעשרות חוב של ההורים?

שלום!
הלוותי להורים שלי מספר פעמים כסף(- ועל דעתם להחזיר לי…)
הם שכחו להחזיר לי את הכסף….
האם מותר לי לא להזכיר להם על את הכסף הזה ולהתייחס אליו כאל מעשרות משום שאני יודעת שהמצב הכלכלי של ההורים שלי אינו טוב… (-אבי עובד במסגרת קודש ויש בעיות עם המשכורת שלו בשנתיים האחרונות)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

זה לא פשוט במקרה זה לקזז ממעשר כספים. אכן באופן עקרוני יתכן מאד שהורייך כעת מוגדרים כאנשים שראוי לתת להם ממעשר כספים, אולם את החוב הזה לא ברור שניתן לקזז ממעשר משום שחוב זה לא נעים לך לדרוש אותו, ומשום כך יתכן שהוא כדין חוב שאן אפשרות לתבוע בבית דין שלא ניתן לקזז מחובות המעשרות.

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו בנושא