מתי עושים פרוזבול?

שלום רב
לפני כ4 שנים אני ובעלי לקחנו הלוואה גדולה מאחותי, עדיין לא החזרנו את מלוא הסכום ומכיוון שאנחנו נכנסים לשנת שמיטה רצינו לדעת מה עלינו לעשות כדי שנוכל להמשיך ולהחזיר לה את החוב.
בתודה ושבוע טוב
חגית

תשובה:

שלום רב,

שמיטת כספים אינה משמטת אלא חוב שאין לו תאריך פרעון. אם יש לכם תאריך פרעון השמיטה אינה משמטת. כמו כן ראוי לכל אדם שיעשה פרוזבול, לכן אם האחות תעש פרוזבול לפני זמן שמיטת כספים, השמיטה אינה משמטת.

נוסיף, כי להלכה שמיטת כספים היא בתום שנת השמיטה, כלומר, בסוף השנה הבאה. אולם יש שהחמירו לחשוש לשיטות האחרות בראשונים, ועושים פרוזבול גם לקראת ראש השנה הקרובה, למרות שכאמור, להלכה אין צורך בכך.