איסור לפני עיור במכירת טלפון לא כשר

שלום כבוד הרב
יש לי פלאפון לא כשר והחלטתי ב'ה להחליף לכשר
1. האם מותר לי למכור את הקודם ליהודי שאינו שומר תורה ומצוות ומשתמש ממילא בכזה מכשיר???
2. שאלה נוספת האם ניתן לעשות טרייד אין עם החברה ממנה ארכוש מכשיר כשר- כלומר לתת את הישן ולהזדכות עליו בחברה ממנה ארכוש נייד כשר???
תודה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין איסור למכור מכשיר זה לאותו אדם, כיון שהוא יכול להשתמש בו באופן המותר, עם אינטרנט חסום, וכדומה, ואף שאתה יודע שלא יעשה זאת, אין בכך כדי לאסור עליך את המכירה. אולם, יש לחשוש קצת בענין זה לחילול ה' שהוא רואה שבעצם פסק זה של גדולי הדורות שלא להשתמש במכשיר כזה אפילו לצורך מותר אינו חשוב בעיניך די הצורך, ולכן ראוי לעשות כמו האופן השני, למכור לחברה שהיא תעשה עם זה כראות עיניה. באופן זה, גם אין לך קשר ישיר עם לקוחות, וגם אין חשש חילול ה', אלא להיפך, את מקדשת שמו יתברך בכך שאת ניגשת אליהם ומחזירה מכשיר משוכלל כדי לקחת משהו הפחות ממנו בערכו כדי לשמור את עיניך ומחשבותיך בטהרתן.

כה לחי!

ברכותינו שתמשיכי לעשות רק טוב!