טפטוף מזגן לגינה בשמיטה

האם מותר להשאיר טפטוף מזגן מעל צמחיה שהצינור הוטה בשביל שלא יזיק לציבור ההולכים ולא לתועלת השקייה אבקש מכבוד הרב לענות על מקרה זה בדווקא מאחר וכל הנידונים שאני ראיתי לכאו' עוסקיםכשכוונתו תהיה לתועלת השקאה וכן אם אפשר לדעת מה דעת החזו"א בכך

תשובה:

יש לדאוג שמי המזגן לא יטפטפו לגינה בשמיטה. ויש מתירים.

מקורות:

ראה דרך אמונה פ"א משמיטה ציון הלכה אות יח בשם החזון איש. אולם, בילקוט יוסף מצוות התלויות בארץ פרק יב אות ח כתב, שכיון שמדובר בגרמא בתלת דרבנן יש להקל, שהרי שביעית בזמן הזה דרבנן, השקייה דרבנן, ולדעת החתם סופר פסיק רישא בשביעית אינו אלא מדרבנן, ובפרט בימי הקיץ החמים ויש שאינם יכולים להפנות את המים למקום אחר, ראה שם בהרחבה.