לשקר לצורך צניעות

שלום כבוד הרב!
לפעמים שאני ואח שלי הולכים ביחד למקומות או שאנחנו נמצאים ברכב של אבא שלי ואז אנחנו חולפים על פני בנות לא צנועות או שלט /פרסומות אז אח שלי לא ממש רואה טוב (מטושטש)בלי משקפיים,ושהוא עם משקפיים הוא ראה משהו אבל הוא לא תמיד בטוח מה הוא ראה אז הוא שואל אותי מה זה היה…הוא האם האישה הזאת היתה צנועה אז אני אומרת לו שהיא היתה צנועה למרות שלא…אז השאלה שלי היא האם מותר לי לשקר לו ,אני עושה את זה כדי שהוא יכול ללמוד תורה בשקט ולא יחשוב על זה אני לא רוצה שיחשוב שראה משהו לא טוב אז שאלה אם מותר לי לשקר או עדיף להגיד את האמת ….

תשובה:

שלום רב

נראה לי שאת עושה טוב מאוד, הצורך בצניעות הוא אחד האופנים בהם חכמים התירו לשקר.

בהצלחה רבה ושתזכו שניכם לעבוד תמיד את הקב"ה מתוך קדושה וטהרה.