שימוש בתנור שהודלק ע"י שעון שבת ביו"ט

האם מותר לשים שעון שבת על תנור ביום טוב ואז להכניס אוכל לחימום/בישול/אפיה בתוכו?
שאלתי גם האם תנור דלוק ביו"ט מותר לפתחו או שיש את הבעיה של טרמוסטט כמו שיש במקררים.
תודה

תשובה:

שלום רב,

ודאי שיש בעיה מצד הטרמוסטט, בכל תנור יש טרמוסטט, ופתיחת הדלת בשעה שזה עובד משפיע על הטרמוסטט. אבל אם תכוון את השעון שהתנור ידלק בשעה מסויימת, ולפני כן תכניס את המאכל לתנור, ותוציא אותו רק לאחר שהשעון כיבה את התנור לכאורה היה מותר. אולם ראיתי במאורי אש (הגרש"ז אוירבך) עמוד 78-79 שכתב לאסור שימוש בתנור שהודלק באמצע יו"ט משום נולד ומשום מוקצה עיי"ש.