לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ספק ערלה בפירות של גוי

שלום רב
האם מותר להשתמש בסבון טבעי העשוי משמן זית שנקנה מערבים? אפרט- אני מבין שיש חשש ערלה אצל ערבים וערלה אסורה בהנאה, שאלתי האם אפשר ביתר קלות לסמוך על ביטול ברוב בשאר הנאות שאינם אוכל או שאין הבדל?

תשובה:

שלום רב,

כיון שאיסור ערלה נוהג בארץ ישראל גם בשל נכרי, נראה שאין הבדל להלכה בין שמן של יהודי לשמן הבא מגוי. אולם במקרה של ספק יש להתיר מטעם אחר, שהואיל והגוי אינו מצווה על הערלה נמצא שהספק נולד בשעה שהשמן בא לפנינו ולא במקום קביעותו, ובאופן זה כיון שרוב העצים אינם ערלה, ניתן להתיר על סמך הכלל שכל דפריש מרובא פריש ומותר להשתמש בסבון.