נטילת ידיים לפני התפילה

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול אם לא נטלתי ידיים אחרי שנגעתי במקום שמצריך נטילה לאחר נגיעה והתפללתי האם יצאתי ידי חובת התפילה והנחת תפילין
בתודה מראש על תשומת הלב

תשובה:

שלום רב,

ידי חובת תפילה או תפילין יצאת. אם כי חובה עליך ליטול ידיים, ובדיוק לשם כך תיקנו נטילת ידיים לתפילה, שמא נגעת במקומות המצריכים נטילה. (אלא אם כן הוא יודע שידיו נקיות שאז יש נידון אם עליו ליטול ידיו – ראה ביאור הלכה סי' רלג ד"ה אע"פ).