תשלום למשפחתון פרטי באיזור הדרום שהיה פעיל 5 ימים בחודש המבצע

שלום הרב,
מחמת המלחמה כאן בנתיבות אין גנים אך הילדים היו 5 ימים של החודש והגננת רוצה תשלום לפי שעה שיוצא כ-500 ש"ח ואנו רוצים לפי יום שיוצא כ-250 ש"ח. איך באמת צריך לשלם? סה"כ חודשי 1200 ש"ח היינו אמורים לשלם אם היו כל החודש.

תשובה:

שלום רב,

הורים ששלחו גם בחודש הקודם, יכולים לשלם לפי חישוב יחסי של הימים. אין טעם לחשב לפי שעות, אם ההורים שלחו באופן קבוע, בגלל שבחודש אחד יצא רק 5 ימים.
אבל הורים שלא שלחו בחודש הקודם, רק לחמישה ימים אלו, יש מקום לדרישת הגננת לשלם על ימים אלו לפי שעות, משום שהמחיר הזול שנקבע הוא רק להורים ששולחים מינימום חודש.

מקורות:

לעיון נוסף בנושא של תשלום לגננות בתקופת המבצע עיין כאן.