האם מותר לחתום על טופס אי הארכת חיים?

שלום,
אמי חולת סרטן בשלבים מתקדמים. היא עדיין צלולה במידה סבירה למרות הגידול שהתפשט למוחה. אם מותר לחתים אותה על טופס אי הארכת חיים שיאפשר לרופאים לא להעניק לה טיפול מאריך חיים בשעה שתאבד את צלילותה? החוק בישראל מחייב חתימה על טופס זה, שבלעדיו היא תמשיך לסבול.

תשובה:

שלום רב

אין לחתום על טופס כזה, היות ויש חשש שהרופאים ימנעו גם מפעולות המחוייבות על פי הלכה! יש להחתים אותה על טופס של אפוטרופסות [בסיוע העובדת הסוציאלית של המחלקה, לא צריך ללכת לבית משפט], ולאחר מכן בכל שאלה יש לקבל חוות דעת הלכתית.

בשורות טובות ורפואה שלימה.