כרטיס הרב-קו התקלקל והנהג הרשה לשלם בנסיעה הבאה

באגד כיום א"א לקבל כרטיסיית מעבר ללא תשלום בכרטיסית רב קו. או בתשלום זוגי ברב קו. מעשה שעליתי על אוטובוס ונתגלה שהרב קו שלי מקולקל. והנהג באדיבותו הסכים שאשלם רק באוטבוס הבא כדי לחסוך את ההוצאות הכפולות. האם רשאי אני בזה כיון שפועל אפשר לשלם עם סכום כזה. או כיון דללא כרטיסיה אסור לי א"כ נקרא גזל.

בברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני יודע את הסיבה המדויקת לשינוי מדיניות זה. ייתכן שנעשה כדי שתהיה יכולת לבדוק אם נסעו גם עם הרכבת הקלה. או כדי שלא יסעו באמצעות כרטיס שאדם אחר זרק. בכל מקרה, נראה לי, שאם לא נסעת עם הרכבת, הדרישה איננה דרישה מהותית, אלא בעיה של הוכחה או של סדר. ובעיקרון מגיע לך שתי נסיעות. ולכן אם בפועל שילמת מחיר המספיק לשתי הנסיעות, אין בכך גזל.