שכר טירחה לעו"ד כשלא קבעו מחיר

עבור תיקון חוזה לייסוד חברה הוסכם עם עורך דין (קרוב משפחה) שכר טירחה לפי שעה עם מחיר "משפחה".
לא דובר מהו הסכום וגם לא נחתם חוזה התקשרות בין הצדדים בנוגע לשכר טירחה.
אחרי חודשיים הוגש חשבון אלי (ללקוח) על פי שכר טירחה לשעה גבוה מאד (1000 ש"ח לשעה).
אני-הלקוח טוען שמעולם לא הייתי מסכים לסכום כה גבוה לשעה וכשהסכמתי למחיר שעה – ההנחה הייתה שיהיה מחיר סביר של כ400-300 ש"ח לשעה.
העורך דין עצמאי וגם לא נחשב כאחד העורכי דין הגדולים.
אני רוצה ומוכן לשלם לו את שכר הטירחה, אך לא בסכומים כאלה.
מבדיקות שערכתי אחרי זה מתברר שמחיר לשעה מאד לא ברור ותלוי לפעמים בהרבה גורמים שונים, מה שגרום לאי וודאות מהו המחיר הסביר והמקובל בשוק. [לא נשכח שהמחירים במשרדים גדולים גבוהים יותר ממשרד קטן, מחיר לשותף גם יותר גבוה…..]
השאלה: כמה שכר טירחה אני חייב לשלם לעורך דין?

תשובה:

שלום רב,

זה מה שנקרא "עם משפחה לא עושים עסקים"..

בכל אופן הדין ברור, המציאות לא לגמרי ברורה. עפ"י הדין כשאין הסכם על גובה תשלום השכר, הפועל יכול לדרוש רק כ"פחות שבפועלים" כלומר, לפי המחיר הנמוך ביותר בשוק. במציאות כפי שאתה יודע השאלה יותר מרכבת, זה תלוי באופי העובדה וברמתו של עורך הדין. יתרה מזו, כאן נקבע שיהיה מחיר מיוחד – כלומר זול יותר. אולם אני מניח שהעו"ד טוען ש1000 ש"ח לשעה זה מחיר זול..

מקורות:

עי' סי' שלב סעי' ד' וכן בסי' שלא בנושאי כלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא יודע.
    אם על עבודה כזו של עו"ד ברמה פחות או יותר כשלו, לוקחים בשוק בין 500-1500 ש"ח לשעה, אתה משלם לו 500. אם לוקחים בין 1000-2000 אתה משלם לו 1000.