לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דייר בקומה עליות שזיפת בעצמו ואינו משלם וועד בית

שלום כבוד הרב.
הנני שכן חדש בבלוק של 4 דיירים.
לאחר שנכנסתי לדירתי החדשה נוכחתי לגלות שיש שכן שאינו רוצה לשלם וועד בית כגון: חשבון חשמל וניקיון הבלוק.
שכן זה טוען שהוא גר בקומה שנייה ואחרונה וכשהוא היה צריך לזפת את הגג השכנים הסכימו להשתתף ברק חצי מההוצאות ולא מעבר לכך.
הוא לא הסכים ולכן לא לקח מהם שום תמורה.
מאז הוא החליט שהוא לא משלם חשבון חשמל מזה כשנה.
אני הנני דייר חדש מזה כחודש ימים נקלעתי למצב שבו אני וועד הבית ואני ושאר השכנים נושאים בתשלום הכספי שהוא היה צריך לשלם מדי חודש בחודשו, איני יודע כיצד לנהוג עם שכן זה.
מה עליי לעשות כבוד הרב?
האם שכן זה צודק בטענותיו?

תשובה:

שלום רב,

כן, השכן צודק שכל הדיירים היו חייבים להשתתף בזיפות הגג המשותף. ואם לא שילמו, הוא זכאי להזדכות באמצעות הימנעות מלשלם וועד בית.

אינני יודע אם השתתפות בחשבון החשמל מקבילה להוצאות הזיפות. לדעתי הוא היה צריך לרשום כמה עלה הזיפות ולחשב באופן מדויק כמה חודשים הוא זכאי שלא לשלם.

מקורות:

המנהג על פי התקנון המצוי סעיף 3 שכל השכנים חייבים בזיפות הגג. עיין בשו"ת מנחת יצחק ח"ז סי' קכו ועיין בעלון המשפט גליון 17 עמוד ד.