סעודה מפסקת במלון

לק"י

בעלי נמצא בהשתלמות מס' ימים במלון
רצינו לדעת איך עליו לנהוג לגבי הסעודה המפסקת
האם לאכול סעודה משביעה בצהרים ובארוחת הערב שבמלון לאכול
את הסעודה המפסקת?
או שמותר לאחר הסעודה מפסקת לאכול דברים נוספים?

תשובה:

שלום רב

התשובה מחולקת לשני ענינים:

א. בסעודה מפסקת אין לאכול שני תבשילים, ולכן, כיון שנהגו לאכול ביצה קשה בסעודה זה כמנהג אבלים, לא ניתן לאכול כל תבשיל אחר [למעט מימרחים שונים], אלא רק לחם עם ירקות חיים גבינות וכיוצא בזה.

ב. אדם המסיים את הסעודה מפסקת יכול להתנות בדיבור לפני ברכת המזון שהוא מעוניין לאכול אחרי הסעודה עוד דברים אחרים ואינו מקבל עליו תענית עד לשקיעה ובאופן זה הוא רשאי להמשיך ולאכול גם אחרי הסעודה.

לכן, כדאי לאכול במלון ארוחת צהריים משביעה, ולאחר מכן לפני השקיעה לאכול את הסעודה מפסקת באופן האמור.