העתקת משחקי מחשב שלא ניתן להשיג בשוק

האם מותר להתקין משחקי מחשב מועתקים שלא ניתן (או לא ידוע איפה ניתן) למוצאם בשוק, שכן הם יצאו לאור לפני שנים רבות?

תשובה:

שלום רב,

לדעת הגרי"ש אלישיב אסור לפגוע בזכויות יוצרים גם כאשר לא גורמים נזק, כמו במקרה זה שבין כך לא היו קונים.

מקורות:

לעניין שיש בעיה בהפרת זכויות יוצרים גם כאשר אין איסור מצד יורד לאומנות עיין שו"ת ברכת שלמה ח"א סי' כד באריכות. לעניין דעתו של הגרי"ש אלישיב עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זכויות יוצרים בתחום זה הם לעולם? כלומר, אני יודעת שבשירים החוק קובע זמן מסוים שליוצר או ליורשיו זכות יוצרים על השיר ולאחריו השיר הופך (מבחינת החוק) נחלת הכלל.
    מה בקשר לתוכנות ומשחקים, מבחינת החוק ומבחינת ההלכה?