מוזיקה בתשעת הימים / שינוי יעוד של צדקה

האם מותר לשמוע שירים של להקת "A.K.A. pela", הכוללים תופים (למעשה בפי כל זה נקרא שירים ווקאלים שמותרים ע"פ הדין).
שאלה נוספת: תרמו לי לביטאון שבועי של ד"ת 300 ש"ח, אבל לפני שהספקתי להשתמש בהם סיימתי עם הוצאת הביטאון. האם אני יכול לתרום את הכסף למטרות זיכוי הרבים אחרות אע"פ שבדעת התורמים היה לתרום דוקא לעלון?
האם 'תקנת השבים' מנקה מהתורם את כל הממונות שהוא חייב לאנשים, ולא יודע כעת / שכח למי להחזיר?
תודה.

תשובה:

שלום רב

1. אסור לשמוע כלי זמר בימי בן במצרים, ובכלל איסור זה גם תופים בלבד.

2. כיון שהמעות שאתה זקוק להם להוצאת העלון ידועות לך וקיבצת יותר כסף ממה שהיית זקוק, עליך להחזיר את הכסף הנותר לתורמים או לתת אותו על דעתם לצדקה אחרת.

3. אדם שגזל ואינו יודע ממי יעשה בזה צרכי רבים ויתכפר לו.

מקורות:

ראה שו"ת אמרי יושר ח"א סי' קנט. וזאת בשונה מקיבוץ מעות עבור עני, שגם אם לאחר זמן התברר שכבר יש לו די מחסורו וקיבצו יותר מידי הכסף שייך לו, שכן כאן ידוע מראש כמה צריך ובשעה שהכסף מגיע כבר ידוע שהוא מיותר.