אכילת בשר בתשעת הימים

שלום,
לצערי בימים אלה שאסור לאכול בשר איני מקפיד על זה.
אם נגיד אוכלים בשר לפני הצום מחר (תשעה באב) זה נחשב שלא צמתי מלכתחילה?

תשובה:

שלום רב

לא כל כך הבנתי, אם אתה מצטער על כך למה אתה ממשיך לאכול את הבשר?!

לעצם הענין, אין קשר בין שני ענינים אלו, הצום זה דבר אחד ואכילת בשר בשבוע שחל בו תשעה באב הוא איסור אחר, ואין קשר ביניהם.

ראי לציין כאן את דברי מרן השולחן ערוך (תקנד סעי' כה): "כל האוכל ושותה בתשעה באב אינו רואה בשמחת ירושלים וכל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה. וכל האוכל בשר או שותה יין בסעודה המפסקת עליו הכתוב אומר ותהי עוונותם על עצמותם".

שתזכה להמשיך להתעלות וללכת בדרך הישר!