נתינת חפץ במקום מעשר כספים

שלום רב.

יש ברשותי זוג תפילין נוסף שברצוני לתרום .
האם אני יכול להעריך את שוויו ולנקות את הסכום מהוצאת כספי מעשר.
(כלומר התפילין יתרמו לצורך מצוה דרבים וכסף המעשר שווה הערך ישאר אצלי)

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

מסתבר שאם התפילין הישנות כשרות ואכן ניתן לעשות בהן גמ"ח להשאלת תפילין ניתן לעשות זאת מכספי מעשר, וממילא גם באופן האמור, אולם את שווין של תפילין אלו נראה שלא תוכל להעריך בעצמך, ולו רק מחמת הדין שאסור לגבאי להעריך חפץ של צדקה בעצמו אלא רק בפני שלושה אנשים שאין להם נגיעה בענין, ולכן הדרך הנכונה היא להעריך את שווין אצל סוחר סת"ם מומחה.

מקורות:

ראה תחי תשובה סי' רנח ד שיש להעריך את החפץ בפני שלושה הבקיאים בשומא, ונראה שכאן שמדובר בחפץ שיש אומן מסויים היודע להעריכו די בזה.