קטן שהתגייר ע"י בית הדין, מתי הוא יכול למחות?

יש לי ידידה שחיה באנגליה ,היא אומצה ע״י משפחה יהודית (היא נולדה כגויה )
האם היא נחשבת כיהודייה ? היא אומצה ע״י משפחה ששומרת שבת וכשרות , בית דין אמרו למשפחתה שאם היא תתחתן עם לא יהודי , הגיור שעברה למפרע לא יהיה תקף . האם הדבר כך ? זה שבגיל 12 היא לא התנגדה לגיור לכאורה מספיק הדבר לא ?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהילדה עברה גיור בביה"ד. בדרך כלל משפחות שומרי מצוות שמאמצים ילדים, הילדים עוברים "גיור קטן" כדת וכדין. בדיור ישנם כמה חלקים. 1. קבלת עול מצוות. 2. טבילה לשם גירות. 3. בזכרים – מילה לשם גירות. לכן, בקטנים שלא שייך אצלם קבלת עול מצוות שהרי אין להם דעת להחליט אם לקבל או לא. הדין הוא שבי"ד מטבילים אותם מדין "זכיה" שהרי זה זכות בשבילם, אולם כשהגדילו אם יכולים למחות שאין הם רוצים ביהדות, ואז הגיור בטל. אבל מחאה זו, אינה יכולה להיות בכל שלב בחיים שהם מחליטים שהם אינם חפצים ביהדות. מחאה זו צריכה להיות דווקא בשעה שהם נעשים גדולים, בבת זה בגיל 12. לכן נערה זו היא גיורת לכל דבר, אולם יש לדעת כי היא אסורה לכהן.