שימוש במכונת גילוח / עובי הפיאות שיש לשייר

שלום לכבוד הרב שליט"א. תודה על התשובות שקיבלתי מכם אתם ממש עוזרים לי בעיניני ההלכה. יש לי שלוש שאלות. 1. האם מכונת גילוח עם רשת מותרת בגילוח? (מכונה של פיליפס). 2. האם מותר לגלח את השיערות הקטנות שמעל הזקן דהיינו בין העין לבין הזיפים של הזקן. (חוץ מהאזור המצמוד לפאת הזקן) אם כן האם אפשר עם תער או עם מכונה?. 3. האם מותר לגלח את השפם בתער? תודה תבורך.

תשובה:

שלום רב

בענין כשרות מכונות הגילוח יש דעות חלוקות בין הפוסקים, יש שהכשירו מכונות מעין אלו שהזכרת [בתנאי שמוציאים מהם את הסכין הכפול] ויש שאסרו, ויש שהתירו לגלח ללא הצמדת המכונה מידי חזק למקום השיער. שומר נפשו ירחק ממכונות אלו, וישתמש במכונות המאושרות על ידי המכון הטכנולוגי להלכה. ניתן לפנות אליהם בטל: 026423230. מאמרים נרחבים בענין ראה כאן וכאן.

על שיעור עובי הפיאות ראה כאן. לגבי השפם יש להזהר, שכן שני צידיו גובלים בשתים מחמש הפיאות שנאסר עלינו להשחית, והגבול בזה אינו ברור די הצורך.