כסף הנמצא במכונת שתייה במקום המיועד לעודף

קניתי משקה במכונת פחיות והמכונה החזירה עודף. כשלקחתי את העודף גיליתי שיש שם עוד כסף מה דינו?

תשובה:

שלום רב,

יש להחזיר את הכסף לבעל המכונה.

מקורות:

החזרת עודף דינה כפירעון חוב, וכל עוד שהלקוח לא לקח את העודף המגיע לו הרי הוא בבעלות בעל המכונה. וזאת על אף שבעל המכונה נפטר מחיובו כלפי הלקוח בכך שהמכונה פלטה את העודף. עיין קצות סי' קכג סק"ג נתיבות שם סק"א ומשובב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה שכיון שבמציאות הסיכוי קטן מאד שהכסף יחזור לבעל המכונה [מחמת אינשי דלא מעלי וכו'] והדבר שכיח שיקרה הוי כמו תמרי דזיקא שמבואר בגמ' שמותרים למוצאם

  2. ההערה נכונה אם המכונה נמצאת במקום שרוב המשתמשים אינם יראי שמים.
    אבל למעשה קשה לקבוע אם שכחת עודף מצויה כ"כ.