המתנה בין בשר לחלב לילדים קטנים

שלום!
הילד שלי נמצא בגן דתי וממשיך באותו הגן גם את הצהרון. האוכל מוגש לילדים בשעה 14:00 ולכן רק בשעה 20:00 עובר הבשר ויוכל לאכול משהו חלבי.
הבעיה שבשעה 18:00 אני כבר מכינה לילדים ארוחת ערב חלבית בדרך כלל ושעה אחרי זה כבר שוכבים לישון, ואם אחכה עד שיעבור הבשר, יהיה מאוחר מדיי בשבילם.
גם כשמבקש מעדן חלבי אחרי הגן, אני נמנעת מלתת לו. האם כך צריך לנהוג או שזה מחמיר מדיי? יוצא שהילד לא נהנה ממאכלים חלביים בגלל זה, לעומת אחותו שבמעון לא בשרית אף פעם וכן אוכלת לידו.

תשובה:

שלום רב

ההקפדה על 6 שעות בין בשר לחלב היא רק מגיל 9 ולילד חלוש מגיל 10, ילד בגיל 5 אם יקפיד על 3 שעות זה מעל ומעבר. בדיעבד די אפילו בשעה אחת עד גיל 6. עד גיל 3 אין צורך בהמתנה כלל.