לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סדר פרשת העקדה וקורבנות – האם חיוב לאומרן?

לאחר ברכות השחר יש סדר פרשת העקדה וקורבנות, חייב לאומרם? ואם לא הכל חייב, אז מה כן?

תשובה:

שלום רב

בשו"ע סי' א  כתב: "טוב לומר פרשת העקידה ופרשת המן ועשרת הדברות ופרשת עולה ומנחה ושלמים וחטאת ואשם". ומבואר שפרשיות אלו אינן מסדר התפילה ממש אולם טוב לאומרן. וטעם הענין ראה משנה ברורה שם.

אולם, לענין סדר הקרבת התמיד כתב הרמ"א בסי' מח: " ואומרים פרשת התמיד, ויש שאומרים סדר המערכה וכו'", ובשו"ע שם הוסיף שבשבת יש לומר גם את פסוקי המוסף, ומבואר שפרשיות אלו חיוב גמור לאומרן. על פי קבלה יש ענין גדול מאוד גם לומר קטורת ולומר לאחריה אנא בכח, הרומז לשם בן מ"ב שענינו העלאת התפילות למקומן במקום עליון.

שיתקבלו תפילותינו!