חומר האיסור בעשיית קעקוע

שלום כבוד הרב,
אני מודעת לאיסור של לקעקע את הגוף.אך רצוני הוא ממש לעשות קעקוע קטן של מגן דוד.עד כמה זה חמור?יש דברים בצורה שכתוב שניתן לומר שאת כולם כמעט אני מיישמת.אך לדוגמא שמירת השבת זה משהו שאני כרגע לא מקיימת.האם יש לזה אותה התייחסות?
תודה מראש-נועה

תשובה:

בוקר טוב,

איסור זה מפורש בתורה (ויקרא פרק יט פסוק כח): "וְשֶׂרֶט לָנֶפֶשׁ לֹא תִתְּנוּ בִּבְשַׂרְכֶם וּכְתֹבֶת קַעֲקַע לֹא תִתְּנוּ בָּכֶם אֲנִי ה". איסור זה הוא איסור חמור, זה לאו מהתורה! לדוגמא, את בודאי נזהרת להמתין בין אכילת בשר לחלב, אז דעי כי איסור זה חמור יותר! חילול שבת זה חמור יותר גם מכתובת קעקע, עונשו חמור יותר. וגם ייחודו של העם היהודי משך אלפי שנות דור התאפיינה בשמירת השבת. ולא בכדי נפסל להלכה בכמה מקומות כי המחלל שבת בכמה דברים דינו כמו גוי!! אין ספק שהזלזול בשמירת שבת אצל יהודים מסורתיים, הוא מחמת חוסר ידע בחומרת הדבר.

בעזרת ה' תוכלי לעמוד בפיתויים, ולחזק את הערכים היהודיים החשובים לך כל כך!

שבת שלום!