זהירות משרלטנים

שלום,
1. קיבלנו טבעות ממרכז הקבלה עם שמות קודש. מה עלינו לעשות איתן?
2. קיבלנו מזוזה קטנה ושרשרת (יודאיקה לקישוט) איני יודעת מניין היא, מה עלינו לעשות איתה?
3. קיבלנו ממוסד הקשור לקברי צדיקים כרטיס (סוג של קמע) לפרנסה. מה עלינו לעשות איתו?
כל טוב ותודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אני הייתי גונז הכל בגניזה ושוכח מזה. במקרה הטוב מדובר בתרמית ובשטויות, אולם במקרה הרע מדובר בעבודה זרה ושאר דברים רעים וכוחות טומאה, בודאי לגבי אותן טבעות. אדם שמקיים מצוות והולך בדרך התורה הקב"ה לא ימנע ממנו טוב בכל המובנים! כל השאר שטויות. בימינו השרלטנים מצויים כל כך שזה ממש עצוב. הדרך להתקרב לצדיקים תבחן בשני פרמטרים: א. מה הקשר שלהם ללימוד תורה וקיום מצוות בדרך הרגילה המסורה לנו מדורי דורות. ב. האם הם לוקחים כסף עבור השירות….

בהצלחה