המצאות נשים בבית קברות

שלום כבוד הרב וסליחה על כל השאלות,
יש איזה רב צדיק שאני מאד אוהבת והוא נפטר,אני מרגישה כבר הרבה זמן צורך עז ללכת לקבר שלו,הבנתי שיש בעיה לנשים,כי שמעתי על רבנית אחת שכן הולכת אליו.אז מותר לי ללכת?אני חושבת גם שזה מאד יחזק אותי ללכת אליו כי נורא אהבתי אותו(הוא קבור בבית קברות רגיל,ואני אלך בזמן שאין אנשים)
אם מותר לי ללכת,האם מותר בלילה?
אם הרב אומר שאסור ללכת,אז למה יש הרבה נשים שהולכות לצדיק מזוועיל?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לאשה ללכת לבית הקברות, אולם בזמן נידות [בזמן הדימום עצמו ולא בשעה נקיים] ובזמן הריון נהגו שלא ללכת שלא ידבקו בהן חיצונים.

מקורות:

ראי בהרחבה כאן.