האם מותר להסתכל בסרט המתעד מנהגי עבודה זרה?

שלום לכבוד הרב : מה הדין של אדם ששומע איזה שיר או מסתכל בסרט ופתאום רואה תמונה של בית עבודה זרה לדוגמה בתוך הסרט מצלמים שלא נדע בכנסיה או במנזר של הודים האם זה דין של אדם שחס ושלום כאילו נכנס לשם או שזה דין של לא תפנו אל האלילים? תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

חז"ל החמירו מאוד בעיון בספרי מינות ועבודה זרה כפי שתוכל לראות בהרחבה כאן, וזאת כדי שלא ללמוד מדעותיהם ומנהגיהם של עובדי אלילים. נראה שכך הוא גם לענין סרט, אולם כמובן הצצה מקרית מבלי משים תוך כדי צפייה בסרט אינה בכלל האיסור, אלא התבוננות והמשך צפייה מתוך ידיעה שמסתכלים בעבודה זרה ומנהגיה.