לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מותר להרפא ממחלה על ידי איסורים?

אני חולה במחלה חשוכת מרפא ואני לוקח כדורים שרק משפרים קצת את המצב אם רופא אמר לי על לעבור עבירה שאין בה כרת ושזה ישפר את המצב שלי אני עובר?
כמו כן גם על עבירה שיש עמה כרת?

תשובה:

שלום רב

חסר פרטים בשאלתך. באופן כללי אין כל היתר לעבור עבירה כלשהיא כדי לשפר מצב רפואי, אלא אם כן מדובר בפיקוח נפש והצלת חיים ממש. לענין איסורי דרבנן, כמו אכילת איסור שלא כדרך הנאתו יש אופנים שמותר, כפי שתוכל לראות בהרחבה רבה כאן.

מקורות:

ראה רמב"ם הל' יסודי התורה פרק ה בהרחבה ובנושאי כליו שם.