ניקוז המים מהמזגן למרפסת השכן

אני גר בקומת קרקע ויש לי מרפסת ואחד השכנים המזגן שלו מטפטף לי על המרפסת וגורם לרטיבות ויתושים שהבנות שלי אלרגיות והוא לא רוצה לתקן. מה עליי לעשות? והאם יש לי למי לפנות שיחייב אותו לסדר את המזגן?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם המרפסת היא בבעלותך (ולא תוספת בניה ללא הסכמת השכנים), ברור שהשכן חייב לסדר את המזגן שלא יטפטף מעל המרפסת.

אם השכן מסרב לעשות, אני מציע שתאריך בעצמך את הצינור עד מחוץ למרפסת. מדובר בהוצאה קטנה שלא משתלם להשקיע בהוצאות תביעה ולערער גם את יחסי השכינות.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קנג סעיף ו. אין טענת חזקה (אפילו לסוברים שאין צורך בג" שנים וטענה) אלא אם כן הניזוק שתק לאחר שהרגיש בנזק. עיין סמ"ע סי' קנה ס"ק עז. במקרה זה, אם הסבל הנגרם הוא קשה אין טענת חזקה כלל, עיין שו"ע שם סעיף מא.