האם מותר להשאיר בבית ספר שיש בו צלבים כסימון למקומות כנסיה או קברים

שלום,
ישנו ספר נפוץ מאוד של מפות כבישים, שבו מסומנים כל כנסייה ומנזר בסמל של צלב. מדובר בצלב גמור (לא סימטרי). וכן בתי קברות נוצריים מסומנים במילוי של צלבים על פני כל שטח בית הקברות. האם מותר להחזיק ספר כזה בבית? יש לציין שמדובר בספר של מאות עמודים (קרוב ל-400), ובו מאות סימונים כאלה הפזורים על פני כל הספר. כך שזה לא כ"כ מעשי למחוק את כל הסימונים. אמנם אפשר לאתר את רובם ואולי את כולם דרך המפתחות, אבל עדיין זו עבודה מייגעת של שעות רבות.
אם זה מותר, אשמח לדעת מדוע. כמו כן אשמח לדעת את המקורות שעליהם נשענת התשובה.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כיון שהצלב המסומן אינו נכתב לשם עבודה זרה אלא לציון מקום מותר להשהות אותו בבית. יתר על כך התיר הגר"ע יוסף זצ"ל להשהות בבית צלב ממש שנעשה לנוי או כמזכרת לתיירים, וזאת מהטעם האמור.

מקורות:

ראה שו"ת יחוה דעת ח"ג סי' סה.