הבהרה בענין קשר חיבה בין סבתא גויה לבין נכדה היהודי

שלום לרבנים הגאונים שליט"א

בתור אחד שקורא באופן תדיר שו"ת באתרכם רציתי לבקש הבהרה בקשר לשאלה שנשאלה באתר ולהלן היא:

ברכת שהחיינו על נכד גוי / יחס בין נכד גוי לסבתא יהודיה

בקשר לסעיף ב' לא הובן לי מדוע הסבתא הגיורת צריכה להימנע מנגיעה של חיבה עם נכדה הגוי ברגע שיגדל אם ידוע וצויין כי הגרי"ש אלישיב,האגרות משה ושבט הלוי מתירים לגרים להיות ביחסי קרבה וייחוד עם קרוביהם הגויים מפני העניין הביולוגי והטבעי שבדבר.
עד כמה שידוע לי לסבתא מותר ללא כל חשש לחבק ולנשק את הנכדים שלה.

אשמח להסבר כדי להעשיר את הידע ההלכתי שלי.

תשובה:

שלום רב

ההסבר הוא פשוט, כיון שדברי הפוסקים שהוזכרו שם הם לגבי איסור ייחוד ולא לגבי מגע ממש שבודאי חמור יותר, וכיון שבלאו הכי המנהג הוא למעט במגע של חיבה בגילאים מבוגרים, סברנו שראוי להחמיר בכך כאן שמבחינה הלכתית אין ביניהם כל קשר של קירבה משפחתית. אכן מבחינה הלכתית ממש קשה לומר שיש בכך איסור ממש.