האם מותר לקנות בית ולמכור מיד למי שאני יודע שהוא מחפש כבר עכשיו

לראובן יש דירה אותה הוא רוצה למכור. יש בסמיכות חברה שרוצה לקנות אך לא יודעת שראובן רוצה למכור. האם מותר לי לקנות את זה מראובן מבלי לספר לו החברה רוצה לקנות, ולמכור את זה לחברה במחיר הרבה יותר גבוה? האם יש פה הונאה כל שהיא מצידי לגבי ראובן?

תשובה:

שלום רב,

כל עוד זה מבוצע במהלך של קניה ומכירה, מותר לך לעשות זאת. זכותך להרוויח ואין בכך כל הונאה. (אני מניח שגם הקניה וגם המכירה הם במחירים סבירים שאין בהם איסור הונאה).