האם יש תכלית להשקעה שאינה רוחנית?

שלום רב.
האם יש ערך וחשיבות לעבודה קשה ומעשים להשגת מטרה?
לדוגמת אדם שהציב לעצמו מטרה ,ועובד קשה לשם כך, או לדוגמת ספורטאי שעובד שעות ,או כאדם הנלחם על מקום בלימודים על ידי שעות למידה.?
יש צורך בהשקעה? האם זה מוערך על פי ההלכה?
יש צורך בהצבת מטרה?
בברכת שלום ובשורות טובות, שיהיה שלום בארצנו בעזרת השם.

תשובה:

שלום רב

אין ספק שהדבר הטוב ביותר לבריאות הנפש וליצירת סיפוק ושמחה הוא ליצור מטרות ולהשקיע כדי ליישמן, העצלות מביאה תמיד לעצבות, והעצבות לחידלון ושיממון… [על פי סוד העצלות והעצבות שניהם מיסוד העפר]. אלא שכמובן אם כבר משקיעים כדאי להשקיע בדברים בעלי ערך רוחני כמו עשיית חסד או הפצת תורה, שכן העולם הזה הוא בסך הכל פרוזדור המוביל לטרקלין שהוא חיי העולם הבא, ועיקר תפקידנו בעולם הזה לעשות דברים המכינים ומכשירים אותנו ליעוד האמיתי בחיי העולם הבא.

בהצלחה רבה, תזכה לעשות גדולות ונצורות למען שמו באהבה!