מה עושים בשבת, מי שלא הורגל לשמור שבת?

בס"ד

שלום,
אני יודעת שיש דתיים שמוצאים פתרונות לקשיי השבת באמצעות טכנולוגיה, אחד הפתרונות: משאירים את המחשב דלוק, המחשב משמש גם לטלוויזיה ועדכונים.כיצד זה אפשרי שלדתי אחד מותר לשמור שבת באופן אחד ולאחר אסור באופן אחר? אני מעוניינת להשאיר את המחשב דלוק בשבת ולגלוש באינטרנט ואף לשמוע דרשות רבנים מאחר ושמירת השבת הפכה קשה מנשוא עם המעבר לשעון קיץ ויוצא שאני ישנה רוב השבת, מה שמשבש לי אחד כך את השינה לאורך כל השבוע (קמה כל יום בין 2-4 בבוקר.)
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני דווקא לא מכיר דתיים כאלה… ראי כאן וכאן מה שכתבנו בנושא.

באופן כללי, אכן היום עם התקדמות הטכנולוגיה, אנשים שלא הורגלו לשמור שבת, זה נעשה להם ממש קשה, אבל יחד עם זה צריך לאזור את כל הכוחות לעמוד בכך, השבת היא אבן יסוד ביהדות, לא סתם אמרו על מחלל שבת שדינו כגוי לגבי כמה דינים, מה שלא אמרו על איסורים אחרים.(עי' שו"ע אבה"ע סי' קכב בסופו, וביו"ד סי' קיט). לכן כדאי לנסות לחשוב על פתרונות לעשות ביחד בחיק המשפחה, או לחפש ולקבוע איזה מפגש עם חברים שומרי שבת, אולי עם שיעור קטן כיבוד קל וכד'. ובכך אני בטוח שתוכלי לעמוד בשמירת השבת, עד שזה יעשה אצלך כהרגל, ותראי שאין זה קשה כל כך.

שיהיה לך שבת שקטה ושלווה. ובעיקר, נעימה!