בת אחות האב מצד אביו האם היא מותרת לנישואין?

שלום רב. סבא שלי,אבא של אבא שלי, היה נשוי לאישה אחת שממנה נולד אבא שלי. הם התגרשו והוא התחתן עם אישה שניה שממנה נולדו עוד ילדים. לאחת מהבנות מהאישה השניה יש ילדים כמעט בגילי ורק עכשיו נודע לנו אחד על השניה. האם זה קשר של קרבת דם וישנו איסור על לקיים מערכת יחסים? אשמח אם תענה בהקדם.

תשובה:

שלום רב,

אחות אביך מאביו היא נחשבת לאחותו לכל דבר. ולכן בת אחות אביך היא בת דודך והיא מותרת לך בנישואין. אולם קיום יחסים לפני הנישואין?? אסור!!

שיהיה בהצלחה