האם מותר להשאיר אתר מכירות האינטרנט פתוח בשבת?

שלום
בשנה אחרונה התחלתי להתעסק עם מכירת מוצרים דרך האינטרנט דרך כל מיני אתרים ידועי שם.
אבל לצערי תמיד לפני שבת עולה השאלה, האם מוצר שנמכר בשבת זה גדר של חילול שבת
(ולצורך החידוד האתרים שדרכם אני מוכר את המוצרים האם אתרים של גויים לכל דבר ועניין, ונוסף על כך שרוב רובו של הקונים וללא גוזמה הם 90%.) הבעיה היא שנמצאים שם גם קונים יהודים ואפילו ישראלים (לא מעט)
השאלה היא :
גם אם המחשב שלי נשאר סגור, ואני לא מתפעל את האתר, (ורוב הסיכוים שאילו שכן מתפעלים הם גם כן גויים, אבל אני לא יכול לדעת אם יש יהודים שם או לא…אם זה קשור)
אני לא מתפעל את המכירות, לא שלוח את המוצרים, וכ"ו האם יש פה חילול שבת ???

תשובה:

הואיל ורוב הלקוחות הם גויים אין בכך איסור, וראה בהרחבה מה שכתבנו בענין זה כאן.