ספורט בראי היהדות

האם לפי ההלכה מותר לי לעשות ספורט לשם הנאה?….ראתי שאסור אלא אך ורק לשם בריאות הגוף לתורה..ונכנסתי מי זה לחרדות אני סובל מפחדים וזה תוקע אותי אנא עזרו לי אני אוהב לרוץ ולשחות ולא רוצה להפסיק זאת?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור בעשיית ספורט, נפש יפה בגוף בריא זה דבר טוב ומועיל. באופן כללי עבודת ה' ביסודה מחייבת שכל עניני העולם הזה על כל חלקיו יהיו מופנים ומכוונים לעבודתו יתברך ולא לשם הנאה גרידא, כך הוא גם בעניני האכילה והשתיית והשינה והטיול וכו' וכו', אבל זו עבודת חיים, לא דבר שבא ביום אחד וגם לא ביומיים… צדיקי הדורות הגיעו לזה בשלימות ממש. אנחנו צריכים לשאוף כמה שיותר והעיקר לא להלחץ. יסוד עבודת ה' הוא השמחה ומנוחת הנפש.

בהצלחה בכל