איפה כדאי להתגייר?

שלום הרב !!
לפי ההלכה אני לא יהודיה אבל אני מתכננת להתגייר עוד מעט
רציתי לדעת אם גיור הצהל הוא מותר והוא כשר?
ובנוסף רציתי לדעת אם מותר לי לקרוא תהילים
ואם אני יכולה לקרוא עוד תפילות
אני מאוד מאמינה באלוהים ואני רוצה להיות קשורה עליו למרות שאני לא יהודה
ורציתי לשאול אני רוצה בגיור להחליף את השם לרחל איך אני ידע שהוא מתאים לי
אשמח מאוד אם תענה לי
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ראשית עלייך לדעת כי הדבר החשוב ביותר בגיור, זה לא היכן זה נעשה, אלא במידת רצינות כוונתך כשאת מקבלת על עצמך תורה ומצוות. כשהכל הוא מהשפה ולחוץ ואין לך כוונה רצינית לשמור מצוות, הגיור אינו תקף כלל גם אם הוא נעשה במקום רציני. כמו כן להיפך, אם הגיור נעשה במקום לא רציני, אבל את רצינית, הגיור מקבל תוקף.

ההבדל בין מקום רציני יותר לבין מקום שאינו רציני דיו כמו הגיור בצה"ל, הוא במדת הבירור שלהם האם האדם שבא להתגייר לפניהם הוא אכן רציני בכוונותיו או לא.

לכן, גם כשאת רצינית בכוונותייך, עדיך לעשות זאת במקום רציני, בגלל שישנם הרבה אנשים שיודעים כי הגיורים בצה"ל אינם טובים מספיק, ועלולים ל"קטלג" אותך כגיור לא רציני…

לגבי השם שבחרת, זה מצויין. את יכולה להתפלל וגם לקרוא תהילים.

שיהיה לך בהצלחה