הונאת לקוחות

יש לי חברה של סיפוק סחורות מסין לארץ והלקוח קונה סחורה בסין גרביים והלקוח רוצה שנרשום במדבקה על הגרביים
100 אחוז כותנה וזה 100 אחוז פוליאסטר הוא אומר שאנשים בהארץ יודעים שהם קונים 4 גרבים ב10 שקל
הם יודעים שזה לא כותנה
האם מותר או אסור לי להניח מדבקה כזו על הגרביים

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע שזה יהיה מותר? הרי אם הוא מעוניין לשים מדבקה כזו, כנראה שהוא מצפה שיש כמה אנשים תמימים שחושבים שכולם כמוהם – ישרים, ולא מעלים על דעתם שיש כאן רמיה, לכן הם בטוחים שהגרבים הן מכותנה. ואיך אפשר לרמות אותם? זה ממש הונאה. ואכן סביר להניח שיש אנשים שלא יחשבו אולי יש כאן תרמית, או שיחשבו שהרוב כותנה וכד'. לכן ודאי שאסור לעשות זאת.

הרבה הצלחה