מכירת דירה הצופה לבריכה מעורבת

מתווך התבקש לסייע למכור דירה שניתן לצפות ממנה לבריכה פתוחה, שיש בה שחיה מעורבת, האם מותר?

תשובה:

שלום רב

אין בכך כל איסור. עצם המגורים בדירה אינם אסורים, והבחירה היא ביד הדיירים האם להסתכל מהחלון בשעה שיש אנשים ששוחים למטה. ידועה הוראתו של האגרות משה שמותר להשכיר אולם שמחות לחתונה מעורבת כיון שהשוכרים יכולים לסדר את החתונה באופן הראוי על פי הלכה, ולא מוגדר בהשכרה מובהקת לדבר האסור, ובודאי שכך הוא בנידון שלנו שבאמת אין בעיה במגורים בדירה, וניתן לחיות שם שנים בלי להביט למטה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שקנה דירה כזו ולא שם לב שהיא צופה לבריכה, האם רשאי לבטל את העיסקה בטענת מקח טעות.
    אם כן, אין להשוות זאת לנידון של ר' משה פיינשטיין, כי הצפיה מהחלון היא חלק משימושי הבית ונמצא מסייע לעוברי עבירה.

  2. ודאי שלא ניתן להחשיב זאת כמקח טעות, שכן הדבר גלוי לעין כל. מלבד זאת אין קשר בין רצונותיו של הקונה והסכמתו לרכוש את הדירה לבין אופן שימושו בה, גם אם השימוש באופן כזה אינו נוח ואינו לרצונו הוא עדיין אפשרי. ואם נחזור לדבריו של האגרות משה, אין ספק שחתונה נפרדת לאדם חילוני הוא דבר שלא בא בחשבון, ואעפ"כ כיון שהוא יכול לעשות כך סבר האגרות משה שאין כאן מסיייע לדבר עבירה.