האם ניתן למכור את העולם הבא לאדם אחר?

שלום רציתי לשאול שאלה, אם אדם שהוא מצהיר שהוא אתאיסט, לא מאמין בבורא עולם, לא מאמין בתורה, ויותר מזה, אפילו מקלל את הקב"ה ברבים רחמנא ליצלן..ולא רק זה, גם מחטיא את הרבים, משכנע אותם שהם באו מהקוף ולא מה' ושכל התורה זה שקר אחד גדול, ויצא לי לדבר איתו עם אותו אדם, לנסות לפנות אל ליבו, והוא בשלו לא מוכן לקבל שום טענה…ויותר מזה, הוא אמר לי אני נותן לך את העולם הבא שהיה צריך להיות לי במידה והייתי שומר שבת מתנה… מה הדין במצב כזה?.. הוא באמת נתן לי את העולם הבא? אני כמובן שואל את זה מתוך סקרנות, לא חס וחלילה שאני שמח בזה…פשוט זה נראה לי כמין עונש שהקב"ה כבר מכין לו מעכשיו…אשמח לתשובה תודה

תשובה:

שלום רב

במקרה שלך ודאי לא מדובר בויתור אמיתי על העולם הבא ובמעשה קנין רציני… על עצם הנידון האם ניתן לשתף אדם אחר בעולם הבא שלך האריכו הפוסקים לגבי הגדרתו של הסכם יששכר וזבולון, על הדעות השונות בענין זה ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.. אבל לי אין מה לדאוג לגבי חלוקת העולם הבא נכון? כי מיותר להגיד שלא התכוונתי לחלוק איתו שום דבר..זה הוא שמחוסר ידע היה מוכן לתת את העולם הבא שלו