להתלונן במשטרה על מסמכים מזויפים שהוגשו

מישהו תובע אותי ולצורך כך הגיש מסמכים שכביכול אני חתמתי עליו.
האם מותר לי להתלונן עליו במשטרה?

תשובה:

שלום רב,

אם התביעה היא בבית משפט אזרחי והתלונה במשטרה תגדיל את הסיכויים שגירסתך תתקבל, מותר לך לעשות כן. אם התביעה היא בבית דין, התלונה במשטרה לא תוסיף לך כלום.

מקורות:

עיין שו"ת מהרש"ם ח"ד סי' טו מה שכתב בשם שו"ת כנסת יחזקאל סי' צז "דאם חותנו הוציאו בערכאות והעבירו מנחלתו, כל מה שעשה חתנו הוצאות להציל את עצמו כדין עשה, גם בלא רשות ב"ד. דדוקא אם בא לגבות מחבירו צריך רשות ב"ד, אבל לבטל מה שעשה חבירו שלא כדין א"צ רשות ב"ד וא"צ התראה כלל".