היתר אשתו בעיר לענין איסור ייחוד

שלום כבוד הרב,
אני ובעלי שמרנו על אחי ביניהם אחות בת מעל שתים עשרה ואחות בת כמעט שתים עשרה.
אני יצאתי לשבת כלה של חברה ובעלי אמר שהוא לא יכול להישאר לבד ולכן נאלץ לחכות לי בחוץ בגינה.
רציתי לשאול באיזו דרך הוא יכל להיכנס הביתה? אם הדלת לא נעולה ונכנסים ויוצאים ואני יכולה לחזור כל רגע זה מספיק?
האם אם זו ילדה שפחות משתים עשרה זה גם בעיה? אם הוא נמצא בחדר סגור לבד זה פותר זאת? האם יש הבדל בין יום ללילה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כאשר את נמצאת בעיר ועלולה להגיע בכל רגע ללא הודעה מוקדמת והדלת אינה נעולה – אין בכך איסור. כניסתו לבד לחדר סגור לא מועילה.

כמו כן, אם יש בין אחיך גם בנים מעל גיל 5 והם בבית הם נחשבים כשומרים ומצילים מאיסור ייחוד. אלא שבענין זה יש הבדל בין יום ללילה, שביום די בשומר אחד ובלילה צריך שנים.

בהצלחה