שליח ציבור שאינו מרוצה לקהל

האם מותר להזמין ש"צ מי שנוהג לעתים קרובות להלבין פני אנשים ברבים כולל:צעירים ,זקנים, רב, ממונים על הציבור
וכן נוהג לעורר מהומות בבית הכנסת עד כדי עצירת התפילה
כמו כן מרבה לכעוס ולצעוק באמצע התפילה
דוגמא: לצעוק לאדם עיוור :מנובל בן מנובל בפני קהל רב , בבית הכנסת

תשובה:

שלום רב

אין ספק שחזן שאינו מרוצה לקהל אסור להגישו לפני העמוד, כמבואר בשו"ע ומשנה ברורה בסי' נה. מעבר לכך אין ספק שלא ניתן להניח לו לנהוג כך בבית הכנסת, יש לערב את הרב וגבאי המקום שיעמידו אדם כזה במקומו בצורה ברורה תקיפה אך ללא מהומות מיותרות, ובטח ללא שיביישוהו. אני סמוך ובטוח שרב המקום ידע כיצד לנהוג בענין זה.

בהצלחה רבה