שימוש במכונות גילוח בנות זמנינו

שלום כבוד הרב,
ברוך השם אני ומשפחתי חוזרים בתשובה כבר כמה שנים. אבי משתדל לשמור מצוות עד כמה שניתן. העניין הוא שאבי שיחיה קונה מכונות גילוח של פיליפס בטענה שהוא שמע שכל הדגמים של פיליפס כשרות ה האם אפשר לסמוך על זה?
ואם לא איפה ניתן לברר כשרות מכונת גילוח באופן ספציפי?

תשובה:

שלום רב

גם במכונות גילוח של פיליפס יש "דבל אקשן" – סכין כפול, שלולי שמוציאים אותו עלולה המכונה להחשב תער ממש. אינני יודע לענות על מכונות ספציפיות, כדאי לברר במכון הטכנולוגי להלכה במס' הטל' 026423230.

עוד על שימוש במכונות גילוח ראה עוד כאן.